Grujičić: Svi povređeni sa prostrelnim ranama operisani i medicinski zbrinuti

Grujičić: Svi povređeni sa prostrelnim ranama operisani i medicinski zbrinuti

Ministarka zdravlja Danica Grujičić iznela je podatke o  stanju povređenih u noćašnjoj pucnjavi kod Mladenovca.

Pacijent M.M primljen je sa povredama grudnog koša,  operisan je i u stabilnom stanju. Devojka N.N imala je povredu glave, i čekaće je bar još jedna hiruška intervencija. Druga devojka sa teškim povredama unutrašnjih organa je u nestabilnom stanju. I.I. mladić sa povredom noge imao je prekid i arterije i povredu venskog krvotoka. Anesteziolozi i hirurzi uspeli su da zaustave krvarenje. Devojka 2003. godine sa povredama ekstremiteta je stabilno. Mladić sa povredom grudnog koša je operisan i nalazi se u stabilnom stanju, ali ima prelom prvog pršljena i trenutno ne pokreće noge“, navela je ministarka zdravlja.

U Urgentnom centru operisan je i M.P. sa teškom povredom bubrega, koji je morao da bude odstranjen, kao i dva pacijenta sa povredom karlice i donjih ekstremiteta.

Tri pacijenta su zbrinuta u Opštoj bolnici u Smederevu od kojih je jedan pocijent zbog povrede grudnog koša naknadno prevezen u Beograd na dalju opservaciju.

Druga dva pacijenta su operisana u bolnici u Smederevu i stabilni su.

Ministarka se zahvalila hitnoj pomoći Mladenovca, Smederava i Beograda koje su odregovale promptno. Nažalost, na licu mesta zatečene su tri smrtno stradale osobe, kao i jedan dečak u  selu Malo Orašje. Četiri osobe su prevezene u bolnicu u Smederevu, tri bez znakova života, a kod četvrte je pokušana reanimacija, ali nije uspela.

Zahvalnost je ministarka Grujičić uputila svim lekarima, sestrama i tehničarama koji su učinili sve da pomognu povređenima.

Kako je rekla ministarka zdravlja kod pacijenata sa prostrelnim ranama nezahvalno je davati prognoze u daljem toku lečenja zbog mogućih komplikacija, ali da su trenutno u stabilnom stanju.