Murinjo dobio otkaz

Murinjo dobio otkaz

Žoze Murinjo dobio je otkaz na mestu menadžera Totenhema

Rajan Mejson i Kris Pauel preuzeće kormilo Pevaca dok uprava ne pronađe novog stalnog menadžera.

Portugalac napušta Totenhem posle godinu i po dana, pošto je 23. novembra 2019. godine nasledio Maurisija Poćetina. Tu sezonu završio je na šestom mestu u Premijer ligi, a posle odličnog starta nove sezone, Spursi su se čak spominjali i kao kandidati za titulu.

Međutim, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo, bilo je i povreda, pa je Totenhem sada sedmi na tabeli sa 50 bodova, pet manje od Vest Hema, koji je na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Ni u drugim takmičenjima nije išlo bolje: u februaru je Totenhem primio pet golova i ispao u četvrtfinalu FA kupa od Evertona, a novi šok bila je eliminacija od Dinamo Zagreba u osmini finala Lige Evrope.

Međutim, u Liga kupu je Totenhem dogurao do finala, koje je na programu 25. aprila. Rival je Mančester siti, a Portugalac neće dobiti šansu da juri novi trofej u bogatoj karijeri.

Totenhem je bio treći engleski klub koji je u karijeri vodio 58-godišnji Murinjo. Najdublji trag ostavio je u Čelsiju, koji je vodio u dva navrata (2004-2007. i 2013-2015), a bio je i menadžer Mančester junajteda od maja 2016. sve do otkaza u decembru 2018.