Ronaldo govori o konkurentnosti saudijske lige

Ronaldo govori o konkurentnosti saudijske lige

Kristijano Ronaldo rekao je da je iznenađen nivoom konkurentnosti u Saudijskoj Pro ligi od kada je u januaru došao u Al Nasr, prenosi Rojters.

„Mislim da bi trebalo da gledate na (Saudijsku Pro ligu) na drugačiji način“, rekao je on novinarima. „Neću da kažem da je liga Premijer liga, to bi bila laž. Ali to je veoma konkurentna liga kojom sam pozitivno iznenađen, veoma izbalansirana liga i dobri timovi. Siguran sam da će u narednim godinama liga biti… četvrta, peta ili šesta najkonkurentnija liga na svetu“, dodao je Ronaldo, koji je prešao u Al-Nasr na dve i po godine. ugovor vredan prijavljenih 200 miliona evra.

Ronaldo je deo reprezentacije Portugala za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna kasnije u četvrtak i Luksemburga u nedelju.

Ovaj 38-godišnjak, koga je bivši selektor Fernando Santos stavio na klupu u poslednje dve utakmice na Svetskom prvenstvu, odigrao bi 197. nastup za Portugal ako bi igrao protiv Lihtenštajna, nadmašivši Kuvajta Badera Al-Mutavu kao igrač sa najvećim brojem utakmica. muški fudbal.

„Volim da obaram rekorde, oborio sam mnogo rekorda…“, rekao je Ronaldo, koji je debitovao za Portugal 2003. godine.

„Pored toga što sam bio najbolji strelac za nacionalne timove, takođe sam želeo da budem međunarodni igrač sa najviše utakmica.“

Portugal, koji sada vodi Roberto Martinez, nalazi se u istoj kvalifikacionoj grupi kao i Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka i Lihtenštajn.