Hamilton kaže da ga Mercedes nije poslušao

Hamilton kaže da ga Mercedes nije poslušao

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da ga njegov tim Mercedesa nije poslušao u razvoju svog automobila Formule jedan za 2023.

Britanac je prošle nedelje rekao novinarima da je Mercedes bio na pogrešnom putu pre nego što je završio peti na otvaranju Velike nagrade u Bahreinu u nedelju.

„Prošle godine sam im rekao neke stvari. Rekao sam da su problemi sa automobilom“, rekao je Hamilton za podkast sa kariranim zastavama za BBC Radio 5 Live.

„Vozio sam toliko automobila u svom životu tako da znam šta je automobilu potrebno. Znam šta automobilu ne treba. Mislim da se zaista radi o odgovornosti.

„Radi se o tome da se privolite i kažete: ‘Da, znate šta? Nismo vas slušali. Nije tamo gde treba i moramo da radimo’, rekao je on.

„Moramo da sagledamo ravnotežu kroz uglove, sagledamo sve slabe tačke i samo se zbijemo kao tim. To je ono što radimo.“

Hamilton je najuspešniji vozač Formule 1 svih vremena, sa rekordne 103 pobede, ali mu ugovor ističe na kraju sezone.

Ovaj 38-godišnjak nije uspeo da pobedi u trci prošle godine, što je prva sezona u karijeri, ali je odbacio nagoveštaje da će možda odlagati novi ugovor dok ne sazna koliko je njegov automobil konkurentan.

On je za Bi-Bi-Si rekao da još ima vremena da Mercedes, čiji je niz od osam uzastopnih konstruktorskih titula završen prošle godine, preokrene situaciju.

„Još uvek smo višestruki svetski prvaci, znate? Samo ovaj put nismo uspeli. Nismo uspeli kako treba prošle godine. Ali to ne znači da ne možemo da idemo kako treba, “ rekao je.

Šef tima Toto Volf priznao je u Bahreinu da Mercedes treba da preispita automobil.

„Ne mislim da će ovaj paket na kraju biti konkurentan“, rekao je Austrijanac o automobilu koji se ističe po svojim smanjenim bočnim podlogama u izrazitom kontrastu sa Red Bulovim rešenjem.

„Pogrešili smo prošle godine, mislili smo da to možemo da popravimo držeći se ovog koncepta automobila i nije uspelo“, dodao je on.

Dvostruki svetski šampion Red Bula Maks Verstapen pobedio je u Bahreinu, a Meksikanac Serhio Perez je obezbedio finiš jedan-dva. Fernando Alonso iz Aston Martina bio je treći u automobilu koji pokreće Mercedesov motor.