Juventus savladao Salernitanu sa 3-0

Juventus savladao Salernitanu sa 3-0

Juventus je u utorak u Seriji A deklasirao Salernitanu sa 3-0, sa dva gola i jednom asistencijom napadača Dušana Vlahovića, koji su pomogli gostima da se popnu na 10. mesto na tabeli, prenosi Rojters.

Utakmica je označila povratak u formu za srpskog Vlahovića, koji se ove sezone mučio sa povredama, ali je prvi put počeo u ligi od oktobra.

Juventus je dobio kaznu u 26. minutu kada je Hans Nikolusi faulirao Manuela Lokatelija u šesnaestercu, a Vlahović je realizovao penal.

Vlahović je zamalo pogodio drugi u 37. minutu, ali je njegov udarac iz oštrog ugla na ivicu peterca prošao tik pored stative.

Filip Kostić je udvostručio prednost na poluvremenu kada je ubacio loptu iz neposredne blizine nakon što je Vlahovićev početni udarac odbio u njegovu putanju, pruživši nenamernu asistenciju.

Juventus je mogao da postigne trećinu u poslednjim sekundama pre odmora kada je Lokateli utrčao u peterac, ali je golman Salernitane Giljermo Očoa rano reagovao i odbio njegov pokušaj loba.

Vlahović je svoj drugi gol postigao 80 sekundi u drugom poluvremenu kada je utrčao u peterac i srušio loptu nisko u desni ugao.

Salernitana je umalo povukao jedan u 51. minutu, kada je Junior Sambija uputio centaršut koji je prošao kroz skoro sve u petercu, ali napadač Bulaje Dija nije uspeo da se istegne na vreme i uputi loptu u otvorenu mrežu.

Umesto toga, Juve je mogao da poveća svoj rezultat, ali ga je demantovala pregrada kada je Anhel Di Marija pogodio prečku u 53. minutu, a Moise Kin je kasnije pogodio stativu.

Rezultat je pomerio Juventus na 26 bodova iz 21 meča, dok je Salernitana 16. sa 21 bodom.