Inter odlazi u četvrtfinale Kupa Italije

Inter odlazi u četvrtfinale Kupa Italije

Inter Milan je pobedio Parmu iz Serije B sa 2-1 posle produžetaka u meču finala Kupa Italije u utorak, kada je tim Simonea Inzagija počeo odbranu svog trofeja.

Parma je zaprepastila San Siro nekoliko minuta pre poluvremena kada je rezervni vezista Stanko Jurić prelepim udarcem iz daljine uputio u gornji desni ugao golmana Andre Onane.

Inter, koji je pobedio Juventus sa 4-2 posle produžetaka i podigao trofej u maju prošle godine, kontrolisao je posed, ali nije uspeo da postigne nijedan udarac dok napadač Lautaro Martinez nije izjednačio u 88. minutu.

Argentinac se odbio na ivici šesnaesterca i udario loptu u desnu stativu golmana Đanluiđija Bufona.

Odbrambeni igrač Frančesko Ačerbi postigao je pobednika za Inter udarcem glavom pet minuta u drugom poluvremenu, pošto je uzeo loptu od Bufona, koji je parirao ranijem pokušaju Federika Dimarka.

Parma, koja je pobedila Salernitanu i Bari da bi se plasirala u šesnaestinu finala, videla je svog golmana Bufona koji se vratio posle duge povrede butine i imao svoj 50. i verovatno poslednji nastup u karijeri na San Siru, 25 godina nakon što je debitovao na takmičenju.

Interov lokalni rival Milan ugostiće Torino u osmini finala u sredu, dok će Roma Žozea Murinja igrati protiv Đenove u četvrtak. Fiorentina igra sa Sampdorijom ranije tog dana.