Serija A: Osma uzastopna pobeda Juventusa

Serija A: Osma uzastopna pobeda Juventusa

Juventus je u subotu produžio pobednički niz u Seriji A na osam, pošto je Danilo kasnim golom obezbedio pobedu domaćina protiv Udinezea od 1:0 i povećao njihovu titulu.

Juve, koji nije primio gol u pobedničkoj seriji, postigao je bodove u 86. minutu kada je Federiko Kjeza elegantno ubacio visoku loptu u šesnaestercu i centrirao za Danila bez obeležja i postigao gol u gol.

Pobeda je pomerila Juve na drugo mesto sa 37 bodova iz 17 utakmica, na četiri boda od Napolija, koji sledeće gostuje Sampdoriji, i bod iznad Milana pre nego što će u nedelju ugostiti Romu.

Pre meča minutom ćutanja održani su bivši fudbaleri Juventusa Đanluka Vijali i Ernesto Kastano.

Viali je preminuo u petak u 58. godini nakon duge borbe sa rakom, dok je Kastano preminuo u četvrtak u 83. godini.

Udineze Volas je prvu šansu na meču dobio u 18. minutu kada je sa centaršuta uputio udarac glavom ka desnoj stativi Juvea, ali je golman Vojčeh Ščesni odbranio.

Minut kasnije, gostujući golman Marko Silvestri je ključno odbranio Udineze kada je uspeo da odbije udarac glavom Danijelea Ruganija u petercu.

Napadač Juventusa Moise Kean je uspeo da se oslobodi van kaznenog prostora u 27. minutu kada je primio pas od Angel Di Maria, ali je loptu poslao pored gola.

Adrien Rabiot je umalo pomogao da Juve povede u prednost u 61. minutu, ali niko nije uspeo da postigne njegov centaršut sa same klupe.

Kjezi je preostalo da smisli trenutak magije i namesti Danila koji je radosno pucao kući da zapečati poene.