Gangsta Bu, bivši član Three 6 Mafia, prenimula u 43

Gangsta Bu, bivši član Three 6 Mafia, prenimula u 43

Lola „Gangsta Boo“ Mičel pronađena je mrtva u nedelju u Memfisu, svom rodnom gradu. Uzrok smrti nije objavljen. Preminula je u 43 godini.

„Porodica Mičel želi da se zahvali svima na saučešću u vezi sa preranom smrću Lole ‘Gangsta Bu’ Mičel“, rekla je majka Veronika Mičel i porodica u saopštenju objavljenom u ponedeljak. „Porodica traži od vas kontinuirane molitve i privatnost dok obrađujemo gubitak naše voljene osobe.

Reperka je započela karijeru sa 14 godina kada ju je primetio DJ Pol, jedan od osnivača Three 6 Mafia. Sa 15 godina pridružila se rep kolektivu, koji je uključivao poznate članove DJ Paul, Juici J, Crunchi Black i Lord Infamous.

Gangsta Boo je odmah stekla slavu svojim brzim rep tokom na debi albumu Three 6 Mafia „Mistic Stilez“ iz 1995. godine, koji je postao kultni klasik. Pojavila se na još pet albuma grupe, uključujući „Chapter 2: World Domination“ i platinasti „When the Smoke Clears: Sixty 6, Sixty 1“.

Godine 1998. proširila se sa svojim debi solo albumom „Enquiring Minds“. Album je istakao pesma „Where Dem Dollas At“, na kojoj su Juici J i DJ Paul.

Nakon što je Three 6 Mafia izdala „Choices: The Album“ 2001. godine, napustila je grupu kako bi se fokusirala na solo karijeru. Izbacila je svoj album druge godine, „Both Worlds (*) 69“, koji je dostigao 29. mesto na Bilbord 200 listi. Njen treći album, „Enquiring Minds II: The Soap Opera“, objavljen je 2003.

Tokom svoje karijere, Gangsta Boo je sarađivala sa popularnim umetnicima uključujući OutKast, Eminem, Gucci Mane, Lil Jon, E-40 i T.I. Ove godine se pojavila na Latto-ovom „FTCU” koji je takođe uključivao GloRilla.

Prošlog meseca, Gangsta Boo je rekla da je na ivici da ove godine objavi svoj četvrti studijski album „The BooPrint“. Prošle nedelje je snimila neobjavljeni video „Imma Mack“ sa producentom Drumma Boi.

„Gangsta Bu mi je bila kao sestra i pričala je svetu o meni na način na koji je moj brat po krvi učinio“, rekao je Drumma Boy u izjavi. „Obojie smo Lavovi i delimo istu energiju prema jedinstvu i da vidimo ljude srećne! Ovo je samo tako razarajući poraz jer je oduvek želela da vidi kako drugi pobeđuju! RIP do kraljice Memfisa, zauvek moja sestro.”