SSP traži od RTS-a da objavi kompletan izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji

SSP traži od RTS-a da objavi kompletan izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) danas je od direktora i glavnog i odgovornog urednika RTS-a Dragana Bujoševića i Nenada Stefanovića tražilo da se u centralnom TV-dnevniku RTS-1, gradjanima Srbije predstavi kompletan izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji koji je usvojen u četvrtak.

„Bujošević i Stefanović sakrivanjem ključnih elemenata izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji direktno ugrožavaju evropski put zemlje jer se time jasno pokazuje Briselu da državni vrh Srbije ne zanimaju stavovi institucija Evropske unije“, piše u saopštenju.

Predsedništvo SSP je ukazalo da su, „kršeći zakon o javnim servisima, Bujošević i Stefanović od gradjana Srbije sakrili da Evropski parlament zahteva da se razreše afere trgovine oružjem u Krušiku, proizvodnje droge u Jovanjici, rušenja celog gradskog kvarta u Savamali zbog Vučićevog ‘Beograda na vodi’ i kupovine medija za potrebe režima državnim novcem Telekoma“.

„Javni servis ima zakonsku obavezu da informiše gradjane Srbije da bez rešavanja ovih afera i bez vladavine prava nema ništa od evropskog puta Srbije“, upozorava se u saopštenju.

SSP navodi da „Javni servis ima obavezu i da upozna gradjane da je Evropski parlament zgrožen terorisanjem istraživačkih novinara KRIK-a koji su i pored pretnji i pritisaka funkcionera Srpske napredne stranke, dali veliki doprinos da se ove afere obelodane“.

„I, na kraju, Bujošević i Stefanović imaju obavezu da informišu javnost da Evropski parlament zahteva od srpskih vlasti da prekinu progon aktivista nevladine organizacije CRTA koji daju veliki doprinos u nastojanju da Srbija dobije slobodne izbore“, ukazala je SSP.