Vučić ide u Rašku na razgovore sa kosovskim Srbima

Vučić ide u Rašku na razgovore sa kosovskim Srbima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi večeras jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške, potvrđeno je Tanjugu iz Predsjedništva Srbije

U narednim satima, Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković razgovaraće sa predstavnicima Srba sa severa Kosova u kasarni u Raškoj.

Očekuje se da razgovori traju do ranih jutarnjih sati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije u utorak da Srbija razgovara sa predstavnicima međunarodne zajednice u pokušaju da se pronađe kompromis na Kosovu i da ljudi koji su na barikadama, “dočekaju Božić kod svojih kuća”, javlja Beta.

Vučić je nakon susreta sa srpskim patrijarhom Porfirijem istakao da su sada razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice teški i dinamični, jer srpska strana zastupa interes naroda, koji, kako je rekao, nije izašao na barikade “zato što im je to palo na pamet”.

Onima koji, kako je rekao, Srbiji prete “da curi vreme i da će pustiti Kurtija da završi sve što treba,” poručio je da su “histerični i da jedino rešenje vide u proterivanju Srba sa severa Kosova”.