Kurti: Sa Kforom i Euleksom dogovoren nastavak bliske saradnje i koordinacije delovanja

Kurti: Sa Kforom i Euleksom dogovoren nastavak bliske saradnje i koordinacije delovanja

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa predstavnicima Kfora i Euleksa, a na sastanku koji je trenutno u toku, glavna tema je aktuelna situacija na severu Kosova.

Premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je posle sastanka sa komandantom Kfora general-majorom Mikeleom Ristućom i šefom Euleksa Larsom-Gunarom Vigemarkom da je zajednički zaključak da „treba vratiti slobodu kretanjai da ni na jednom putu ne bude barikada“, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju iz Kurtijevog kabineta, na sastanku kome su prisustvovali zamenik premijera Bisljimi i ministar unutrašnjih poslova Svečlja, razgovarano je o bliskoj saradnji između Vlade Kosova, Kfora i Euleksa u okviru mandata koje imaju.

Kako navodi Kurtijev kabinet, bilo je reči i o „delovanju kriminalnih struktura na severu Kosova koje ozbiljno utiču na bezbednost“.

Na kraju saopštenja se naglašava da je „istaknut dokazani profesionalizam, razboritost i hrabrost Kosovske policije u održavanju bezbednosti i javnog reda na celoj teritoriji Republike Kosovo“.