Udar na Herson: Potvrđeno 68 civilnih žrtava

Udar na Herson: Potvrđeno 68 civilnih žrtava

Kao rezultat najnovijeg granatiranja Hersona od strane ruskih invazijskih snaga, danas je potvrđeno najmanje 68 civilnih žrtava, saopštio je načelnik Oblasne vojne uprave Herson Jaroslav Januševič putem Telegrama, prenosi Ukrinform.

„Za sada znamo za 68 žrtava kao rezultat današnjeg napada ruskih okupatora na Hersonsku oblast. U Hersonu je ruska vojska ubila 10 ljudi“, rekao je Januševič.

On je ponovo pozvao stanovnike regiona da se evakuišu – posebno one koji žive na obali Dnjepra, jer su ova područja najviše pogođena granatiranjem i praktično ne postoji način da se obezbedi stabilno grejanje i snabdevanje električnom energijom.

„Za interno raseljena lica iz Hersonske oblasti, u drugim regionima ima mesta za besplatno stanovanje. Kherson RMA je spreman da vam pomogne da se preselite, pa pozovite našu telefonsku liniju“, rekao je Januševič.

24. decembra ruske trupe su granatirale centralni deo Hersona, ubivši 10, a ranivši 55. Osamnaest povređenih je i dalje u teškom stanju, navodi se u izveštajima.