Ukrajinske trupe oborile su neprijateljski dron vredan oko 6 miliona dolara

Ukrajinske trupe oborile su neprijateljski dron vredan oko 6 miliona dolara

„Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je tokom dana izvelo devet udara na neprijateljske grupe ljudstva, naoružanja i vojne opreme. Takođe, naši branioci su oborili neprijateljsku bespilotnu letelicu Forpost vrednu oko 6 miliona dolara“, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Fejsbuk .

Potvrđeno je i da su 15. i 16. decembra oštećena neprijateljska skladišta municije u Kadijevki u oblasti Luganska. Eksplozije na skladištima trajale su više od 20 sati.

Dana 20. decembra, napadnut je rusko vojno osoblje na aerodromu u okrugu Kahovka, u oblasti Herson. Tu je držano oko 30 jedinica artiljerijskih sistema raznih tipova, samohodnih topova, MLRS, municije i goriva. Detaljne informacije o neprijateljskoj opremi i gubicima u ljudstvu se razjašnjavaju.

Raketno-artiljerijske jedinice Odbrambenih snaga Ukrajine pogodile su neprijateljsko komandno mesto i dva klastera ljudstva.

Okupatori su organizovali poljsku bolnicu u selu Novobohdanovka, Zaporoška oblast. U Novotroicke, u oblasti Herson, Rusi su zauzeli lokalnu bolnicu da leče svoje ranjene vojnike. Lokalni pacijenti su nasilno „otpušteni”. Osim toga, okupatori su pojačali kontraobaveštajne mere u naselju. Sve ovo ukazuje na značajne gubitke neprijatelja, naglašava Generalštab.

Kako je saopšteno, Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana odbile ruske napade u blizini 25 naselja.