Podoljak: Putovanje ukrajinskog predsednika u SAD „izuzetno značajno“

Podoljak: Putovanje ukrajinskog predsednika u SAD „izuzetno značajno“

„Izuzetno značajna” poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Državama u sredu će demantovati pokušaje Rusije da pokaže da se američko-ukrajinski odnosi zahlađuju, rekao je savetnik predsednika.

Politički savetnik Mihail Podoljak rekao je Rojtersu u pisanim komentarima da je putovanje Zelenskog, uključujući razgovore sa predsednikom Džoom Bajdenom, pružilo priliku da objasni pravu situaciju u Ukrajini, kakvo oružje je potrebno Kijevu za borbu protiv Rusije i zašto mu je potrebno.

„Prvo, i sama poseta i nivo planiranih sastanaka nedvosmisleno svedoče o visokom stepenu poverenja između zemalja. Drugo, time se konačno stavlja tačka na pokušaje ruske strane… da dokaže navodno rastuće zahlađenje u našoj zemlji. bilateralnim odnosima“, rekao je Podoljak.

„Ovo, naravno, nije ni blizu. SAD nedvosmisleno podržavaju Ukrajinu.

On je dodao: „Po mom mišljenju, poseta će nesumnjivo aktivirati i optimizovati ključne oblasti vojne saradnje, dodatno mobilisati dvopartijsku političku podršku i jasnije oslikati budućnost ako se rat ne završi na pravi način.