Brat Borisa Džonsona dao je otkaz kao savetnik Binance jedinice

Brat Borisa Džonsona dao je otkaz kao savetnik Binance jedinice

Biance je u ponedeljak saopštio da je Džo Džonson, brat bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona, podneo ostavku iz savetodavnog odbora svoje jedinice u Velikoj Britaniji, jer se industrija kriptovaluta priprema za dalji bol nakon fijaska FTKS prošlog meseca. .

Džonson se pridružio Bifiniti, kompaniji za tehnologiju plaćanja koju je Binans pokrenuo u martu ove godine, kao savetnik u septembru, prema The Telegraphu, koji je prvi objavio vest o njegovom izlasku.

Poznate ličnosti i drugi istaknuti zagovornici kriptovaluta pokušali su da se distanciraju od nove klase imovine nakon što je rival Binance FTKS prošlog meseca podneo zahtev za bankrot posle krize likvidnosti.

Međutim, Binance je predložio da se Džonson povuče kako bi upravljao svojim poslom.

„Lord Džonson je nedavno preuzeo ulogu izvršnog predsednika FutureLearn-a. On će se fokusirati na svoju novu ulogu u okviru platforme za digitalno učenje i želi da smanji druge aktivnosti“, navodi se u saopštenju Binance-a.

Džonsonov portparol nije odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Rojters je u oktobru izvestio da je Binance tražio načine da zaobiđe regulatornu kontrolu u Britaniji. Prošle godine, državna uprava za finansijsko ponašanje (FCA) je takođe upozorila da Binance nema nikakav oblik dozvole za pružanje usluga koje reguliše Britanija.