Kosovska policija demantuje da je uhapsila bivšeg policajca, Srbina Z.M.

Kosovska policija demantuje da je uhapsila bivšeg policajca, Srbina Z.M.

Kosovska policija demantovala je medijske navode da je u severnom delu Mitrovice u petak uhapšen još jedan bivši pripadnik ove institucije, javlja portal KoSSev.

Takođe su demantovali i navode kriznog štaba sa severa o sprečavanju radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži, piše KoSSev .

„Najnovije spekulacije su da je Kosovska policija i danas uhapsila bivšeg policajca – Z. M. u Severnoj Mitrovici, kao i da je KP na Severu sprečila radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži. Još jednom demantujemo ove spekulacije, pojašnjavajući da nema zvaničnih informacija Policije Kosova o hapšenju dotične osobe, kao i da Kosovska policija nije ometala i ne ometa ni pod kojim okolnostima, nijednu instituciju ili zaposlenog koji službeno obavljaju svoje dužnosti“, navodi se u odgovoru KP.

Iz policije poručuju da su u vezi sa kvarom na elektromreži preduzete radnje u saradnji sa nadležnim organima na rešavanju i otklanjanju ovog problema.

Kosovska policija je ocenila da kontinuiranim saopštenjima pokazuje da je „prilično transparentna“ te navela da obaveštava medije o svojim akcijama, uključujući i one koje rezultiraju hapšenjima, navodeći kao primer sinoćno hapšenje S.T.

Sa druge strane, navode da demantuje spekulacije i dezinformacije pojedinih medija – „uglavnom srpskih“.

„Oni kontinuirano u različitim oblicima putem spekulacija i nezvaničnih informacija pokušavaju da dodatno destabilizuju situaciju i dezinformišu širu javnost“, naznačili su u saopštenju.

IZ KP su pozvali građane i medije da sarađuju sa Kosovskom policijom.