Putnik sa kruzera pronađen nakon više sati u vodi

Putnik sa kruzera pronađen nakon više sati u vodi

NjU ORLENS – Američka obalska straža saopštila je da je putnik koji je pao sa broda sa krstarenja u Meksičkom zalivu spašen na Dan zahvalnosti nakon što je verovatno satima bio u vodi.

Nestanak 28-godišnjeg muškarca prijavljen je u četvrtak u podne dok je brod Carnival Valor išao za Kozumel u Meksiku. Prema Carnival Cruise Line-u, muškarac je bio sa svojom sestrom u baru na Carnival Valor u sredu u 23 sata i otišao u toalet. Njegova sestra je prijavila njegov nestanak sledećeg dana nakon što se čovek nije vratio u svoju kabinu.

Obalska straža je u četvrtak popodne pokrenula ekipe za potragu i spasavanje i upozorila obližnje brodove da budu na oprezu.

Poručnik obalske straže Set Gros rekao je da je teretni brod kasnije video osobu u vodi oko 32 kilometra južno od Jugozapadnog prolaza Luizijana, i ušća reke Misisipi. Gros je rekao da je muškarac potvrdio da je to nestali putnik sa kruzera nakon što je podignut u helikopter oko 20:25. četvrtak.

„Izgleda da je patio od blage hipotermije, šoka, dehidracije, ali njegovo stanje je sveukupno izgledalo stabilno“, rekao je Gros za VVL-TV, dodajući da je muškarac odveden na medicinsku negu.

Gros je nazvao spasavanje „čudom, posebno na praznik kao što je Dan zahvalnosti“.

U izjavi, Karneval je rekao: „Veoma cenimo napore svih, a posebno američke obalske straže i mornara koji su uočili gosta u vodi.

Ime čoveka nije objavljeno.