Brazil: U pucnjavi u školama 3 osobe nastradale, 13 ranjeno

Brazil: U pucnjavi u školama 3 osobe nastradale, 13 ranjeno

BRAZILIJA – Bivši učenik naoružan poluautomatskim pištoljem i koji je nosio pancir ubio je u petak tri osobe, a ranio 13, nakon što je upao u dve škole na jugoistoku Brazila, saopštile su vlasti, prenosi Asošijeted pres.

Pucnjave su se dogodile u javnoj školi sa učenicima osnovne i srednje škole i privatnoj školi, koje se nalaze u istoj ulici u malom gradu Aracruz u državi Espirito Santo, navodi se u saopštenju državnog sekretarijata za javnu bezbednost. Ubijena su dva nastavnika i jedan učenik.

Otprilike četiri sata kasnije, policija je uhapsila napadača, identifikovanog kao 16-godišnjeg dečaka koji je studirao u državnoj školi, rekao je guverner Espirito Santo Renato Kasagrande. Vlasti nisu objavile ime osumnjičenog.

Snimci sigurnosnih kamera pokazuju kako napadač nosi pancir i koristi poluautomatski pištolj za napade, rekao je sekretar za javnu bezbednost Espirito Santo Marcio Selante u video snimku koji je dostavila služba za štampu sekretarijata. Kazagrande je rekao da oružje pripada ocu bivšeg učenika, vojnom policajcu.

Pored poginulih, ranjeno je 13 ljudi, uključujući devet instruktora, rekao je Selante, koji je napomenuo da je u javnoj školi ubica dobio pristup salonu za nastavnike nakon što je razbio bravu. Šestoro ranjenih, uključujući dvoje dece, i dalje su hospitalizovani u petak popodne.

Pucnjave u školama su neuobičajene u Brazilu, ali su se dešavale nešto češće poslednjih godina.