Tviter: Mask priznaje grešku u vezi sa otkazima

Tviter: Mask priznaje grešku u vezi sa otkazima

Novi šef Tvitera Elon Musk ponovo je zaposlio dvojicu popularnih šaljivdžija – Rahula Ligmu i Danijela Džonsona usred masovnih otpuštanja u kompaniji.

Među objavama na Tvitter platformi, Musk je postavio sliku sa dvoje zaposlenih i napisao: „Dobrodošli nazad Ligma & Johnson!“

Milijarder je dodao da je „važno priznati kada grešim i otpustiti ih zaista jedna od mojih najvećih grešaka“.

Ligma i Džonson su isti par koji je fotografisan kako izlazi iz kancelarije Tvitera u San Francisku noseći po jednu kutiju svojih stvari.

U to vreme, dvojac je prevario više medija dok je javnost sa nestrpljenjem čekala vesti o tome da li je izvršni direktor Tesle počeo da otpušta zaposlenike.

Musk je brzo reagovao na celu epizodu šaljivdžije objavivši na svom profilu da je „Ligma Džonson to zaslužio“.

Potom je Mask ponovo reagovao na celu šalu i napisao: „Jedan od najboljih trolova ikada“, uz dva emodžija koji se smeju.

Pre nekoliko dana, Ligma je rekao da je radio za Veb 2.0 i FTX – dve kompanije koje su takođe otpustile hiljade zaposlenih.

Međutim, Ligma nije radio ni u jednoj od ovih kompanija.

Stoga je najnoviji Maskov post sa Ligmom i Džonsonom njegov način da uzvrati napadima Tvitter trolova ili ljude koji su kritikovali njegovu odluku da otpusti Tviter zaposlene.

Odvojeno, Musk je u utorak otpustio zaposlene koji su ga kritikovali na društvenoj mreži ili u njenom internom sistemu slanja poruka – Slack.

Neki od ovih zaposlenih na Tviteru rekli su na platformi da su otpušteni putem e-pošte u kojoj se navodi da je njihovo „ponašanje prekršilo politiku kompanije“.

U odgovoru na tvit o otpuštanjima, Musk je rekao: „Želeo bih da se izvinim što sam otpustio ove genije. Njihov ogroman talenat će bez sumnje biti od velike koristi na drugim mestima.“

Otpuštanja su usledila nakon što je Musk srezao polovinu osoblja Tvitera i navodno mnoge izvođače. Maskova odmazda za one koji se ne slažu s njim takođe dolazi jer je učvrstio svoju kontrolu nad kompanijom potiskivanjem najviših rukovodilaca kompanije, uključujući Paraga Agarvala.

Prema CNN International-u, Musk sada vodi Tviter uz pomoć prijatelja Džejsona Kalakisa i Dejvida Saksa; njegov lični advokat Aleks Špiro, kao i jednog broja inženjeria na pozajmici iz nekih drugih njegovih kompanija, uključujući Teslu.