Biće objavljene nominacije za Gremi sa 5 novih kategorija

Biće objavljene nominacije za Gremi sa 5 novih kategorija

Akademija za snimanje će u utorak objaviti nominacije za 65. Gremi nagrade, uz neke značajne dodatke.

Akademija je ranije ove godine objavila pet novih kategorija, uključujući tekstopisca godine u čast najboljeg kompozitora muzike i specijalnu nagradu za društvene promene.

Kategorija neklasičnih tekstopisaca će prepoznati jednog pojedinca koji je bio „najplodniji“ nenastupajući i neproducentski tekstopisac za čitav niz novih dela. Imaće drugačiji pristup nego pesma godine, koja nagrađuje tekstopisce koji su napisali tekst ili melodije za jednu pesmu.

Ovogodišnja najava će biti objavljena u strimu uživo koji počinje u podne po istočnom, 9 ujutro po Pacifiku na https://live.grammi.com/. Među onima koji će ove godine objaviti nominacije biće Olivija Rodrigo, Džon Ledžend, Mitraljez Keli i Smoki Robinson.

Mogući nominovani su Bijonse, Kendrik Lamar, Hari Stajls i Adel. Neke druge nade su Lizzo i Steve Laci, koji su obojica imali dve najveće pesme ove godine.

Nagrade Gremi biće uručene 5. februara u Los Anđelesu.

Nova kategorija za tekstopisce je ogroman korak napred. Prošle godine, ažuriranje pravila je omogućilo da svaki tekstopisac, producent, inženjer ili istaknuti umetnik na albumu koji je nominovan za album godine može na kraju zaraditi nominaciju.

Četiri druge kategorije obuhvataju album najbolje izgovorene poezije, alternativne muzičke performanse, amerikanske muzičke performanse i muziku za video igre i druge interaktivne medije.