Svetsko prvenstvo dobar trenutak da ponovo okupi Brazilce

Svetsko prvenstvo dobar trenutak da ponovo okupi Brazilce

Krilo brazilske Barselone Rafinja rekao je da je Svetsko prvenstvo dobar trenutak da ponovo probudi osećaj zajedništva u brazilskom narodu, prisećajući se kako je njegova zemlja osvojila titulu 2002. godine, prenosi Rojters.

Rafinja, koji je debitovao u Brazilu u oktobru 2021. godine, pojaviće se na svom prvom Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Spreman sam za Svetsko prvenstvo i naporno radim da tamo stignem što je moguće bolje, kako fizički tako i psihički“, rekao je Rafinja u intervjuu koji je Barsa objavila u ponedeljak.

„Atmosfera je kao pobednička reprezentacija, ambiciozna i koja želi da osvoji titulu. U celom timu vlada dobra atmosfera.

„Ne doživljavam to kao pritisak, tim kao što je Brazil je uvek kandidat za Svetsko prvenstvo ili bilo koju drugu titulu za koju igra. Zahtev navijača je normalan jer smo kvalitetan tim, sa velikim imenima. .“

Rafinja je prešao u Barselonu u julu iz premijerligaša Lids junajteda da bi na Nou Kampu krenuo stopama brazilskih velikana kao što su Romario, Ronaldo, Ronaldinjo i Nejmar.

„Normalno je da navijači žele da Brazil osvoji šesto Svetsko prvenstvo, kao i mi“, rekao je 25-godišnjak prisećajući se njihove pobede od 2:0 nad Nemačkom u finalu u Japanu pre 20 godina. na dva gola Ronalda.

„Ne sećam se previše Svetskog prvenstva 2002. jer sam bio veoma mlad. (Ali) bio je to neverovatan i neopisiv osećaj. Svi Brazilci su se zagrlili i bili ujedinjeni. Sada je dobar trenutak da nas sve dovede ponovo zajedno.“

Rafinja, koji ima 11 utakmica i ima pet međunarodnih golova, uključujući tri u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nada se da će ponoviti trijumf Brazila iz 2002. — njihovu rekordnu petu svetsku titulu.

„Obećavam da ću, ako osvojimo Svetsko prvenstvo, učiniti isto kao što sam uradio kada smo uspeli da zadržimo Lids u Premijer ligi prošle sezone, kada sam na kolenima hodao preko terena“, rekao je on.

Brazil počinje svoju kampanju na Svetskom prvenstvu 24. novembra protiv Srbije, a zatim slede utakmice Grupe G sa Švajcarskom i Kamerunom.