Atletiko završio proklizavanje pobedom u Kupu Kralja

Atletiko završio proklizavanje pobedom u Kupu Kralja

BARSELONA, Španija – Bila je to skromna pobeda nad malim rivalom, ali trener Dijego Simeone će odahnuti da bi barem izbegao još neprijatnosti u Kupu Kralja pre nego što Atletiko Madrid pokuša da se pregrupiše tokom pauze za Svetsko prvenstvo, prenosi AP.

Atletiko je prekinuo niz od pet utakmica bez pobeda nakon što su Anhel Korea i Žoao Feliks postigli golove i pobedili petoligaša Almazana sa 2-0 u prvom kolu Kupa Španije u subotu.

Simeone će sada imati šest nedelja da popravi svoj tim — koji trpi jednu od najgorih sezona otkako je Argentinac preuzeo kontrolu pre više od decenije — pre nego što se klupska utakmica nastavi krajem decembra. Atletiko je na petom mestu u španskoj ligi i 13 bodova zaostaje za liderom Barselonom i potpuno je van evropskih takmičenja nakon što je završio na poslednjem mestu u grupi Lige šampiona.

Korea je otvorio gol u 35. kada je završio udarac Feliksa koji je golman Alberto Gonzalez odbio.

Feliks je pogodio drugi gol u 63. da to stavi van svake sumnje.

Atletiko je bio uznemiren protivnicima iz nižeg ranga u dve od poslednje tri sezone, a Simeone nije razvodnio svoj tim. Počeli su Portugalac Feliks, Francuz Antoan Grizman, Španci Markos Ljorente i Koke Resuresion, Argentinac Nahuel Molina i Belgijanac Aksel Vitsel. Hose Himenez iz Urugvaja i Rodrigo de Pol iz Argentine ušli su kao zamene na početku drugog poluvremena.

Almazan, klub iz malog grada od 5.000 stanovnika u retko naseljenoj oblasti centralne i severne Španije, bio je domaćin meča na pola sata vožnje na iznajmljenom stadionu u glavnom gradu provincije Sorija. Na listi dnevnih poslova za Almazanove igrače bili su pastir, drvoseča, uzgajivač pilića, pevač i instruktor tai čija.

Viljareal je ostvario najveću pobedu večeri, savladavši šestoligašu Santa Amaliju sa 9-0, dok je Majorka pobedila Autol sa 6-0.

Elče, koji je posle 14 kola na poslednjem mestu i bez pobede u španskoj ligi, ostvario je prvu pobedu u sezoni pošto je savladao Alkoru sa 3:0.

Osasuna, Espanjol i Valjadolid su takođe pobedili protivnike iz nižeg ranga.

Nedeljne utakmice Kupa kralja biće poslednje utakmice u Španiji pred Svetsko prvenstvo.