Katar: Zabrana pristupa za skoro 6.000 argentinskih navijača

Katar: Zabrana pristupa za skoro 6.000 argentinskih navijača

Nasilni navijači uključeni u ilegalna udruženja, pa čak i oni koji imaju dugove za hranu, deo su liste od 6.000 Argentinaca kojima neće biti dozvoljeno da uđu na stadione Svetskog prvenstva u Kataru, saopštila je u ponedeljak gradska vlada Buenos Ajresa, preneo je Rojters.

„Oni nasilni su ovde i u Kataru. Želimo da vratimo mir u fudbal i da nasilnici budu van stadiona“, rekao je gradski ministar pravde i bezbednosti Marselo D’Alesandro u intervjuu za lokalnu radio stanicu.

„Uključeni su zbog pripadnosti barama (nasilnim navijačima), zbog učešća u nasilnim delima, zbog nezakonitih udruženja kao što su „trapitos“ (zabranjeni ulični poslovi) i zbog dugovanja plaćanja izdržavanja (od razvedenih roditelja)“, dodao je on.

Za sprovođenje kontrole u ​​Kataru, zvaničnik je rekao da će „kao i uvek na svetskim prvenstvima, delegacije različitih policijskih organa (države) biti poslate da rade zajedno sa katarskim bezbednosnim vlastima”.

Ministarstvo nacionalne bezbednosti je u junu potpisalo sporazum o saradnji sa ambasadom Katara kako bi sprečilo argentinske huligane, kako su nasilni navijači opšte poznati, da prisustvuju Svetskom prvenstvu.

Među 6.000 Argentinaca kojima je zabranjen ulazak na stadione, D’Alesandro je rekao da je oko 3.000 „barabrava“ kojima nije dozvoljeno da prisustvuju utakmicama lokalne lige.