Ukrajinske snage uništavaju kontrolnu tačku ruskih dronova

Ukrajinske snage uništavaju kontrolnu tačku ruskih dronova

Na jugu su raketne i artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvele 147 vatrenih zadataka, Vazduhoplovstvo je izvelo dva efikasna naleta, pogodivši tokom proteklog dana klaster ruskih trupa i opreme u nekoliko naselja.

„Situacija u operativnim zonama naše zone odgovornosti je konstantno napeta, ali pod kontrolom. Na pravcu južnog Buha, neprijatelj se brani i pokušava da zadrži zauzete linije. I dalje nanosi vatrenu štetu položajima naših trupa. , zajednice uz liniju fronta i pozadinske oblasti, uništavanje infrastrukture, ubijanje civilnog stanovništva“, saopštava Operativna komanda „Jug“.

Napominje se da Rusi aktivno koriste špijunske bespilotne letelice duž linije kontakta i na mestima sistemske štete od požara: grad Nikolajev i okolina, Nikopoljski okrug, obala Crnog mora.

Raketno-artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvele su 147 vatrenih zadataka, a Vazduhoplovstvo je izvršilo dva efikasna naleta, pogodivši klaster neprijateljskih trupa i tehnike u nekoliko naselja.

Rusi su tokom proteklog dana izgubili oko 14 vojnika, tri oklopna vozila, kontrolni punkt UAV, tri skladišta municije u Berislavskom i Hersonskom okrugu. Podaci se ažuriraju.

Potvrđen je napad na ruske snage koji je nedavno pokrenut u Kahovki. Neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke usled napada na zgradu u kojoj je bilo raspoređeno 200 osvajača. Neprijatelj pažljivo skriva posledice, u gradu je pojačan administrativni i policijski režim i pritisak na stanovništvo.