Star Entertainment se suočava sa tužbom

Star Entertainment se suočava sa tužbom

Australijski operater kazina Star Entertainment Group u ponedeljak je saopštio da se suočava sa drugorazrednom tužbom zbog navoda o nepoštovanju zahteva za otkrivanje podataka u vezi sa pravilima protiv pranja novca i finansiranja terorizma, preneo je Rojters.

U grupnoj tužbi, koju je podnela advokatska kancelarija Maurice Blackburn, navodi se da je Star između 29. marta 2016. i 16. marta 2022. dao pogrešne izjave o svojim sistemima i procesima za usklađenost sa obavezama protiv pranja novca i finansiranja terorizma, rekao je Star u Izjava.

U tužbi se Stara tereti i da nije otkrila relevantne informacije tržištu i da je „poslove obavljala suprotno interesima članova Zvezde u celini“, navodi se u saopštenju.

Star je rekao da će se braniti od grupne tužbe, dodajući da je tužba „u suštini slična“ grupnoj tužbi koju je podnela druga advokatska firma Slater & Gordon u martu ranije ove godine.

Akcije kazino firme sa sedištem u Brizbejnu pale su za 19 odsto u godini koju su obeležile istrage i preispitivanje njenih operacija zbog navodnog neuspeha da spreči pranje novca i kriminalne aktivnosti.