FK Milan izdvaja 150.000 evra za obnovu stadiona u Irpinu

FK Milan izdvaja 150.000 evra za obnovu stadiona u Irpinu

Andrij Ševčenko, bivši selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine, i platforma za prikupljanje sredstava United24 počeli su da prikupljaju sredstva za rekonstrukciju stadiona u gradu Irpin u Kijevskoj oblasti. FK Milan će dati prvi doprinos od 150.000 evra.

„Andrij Ševčenko i United24 su počeli da prikupljaju sredstva za obnovu stadiona u Irpinu. Ovo će biti prvi projekat United24 u oblasti „Obnova Ukrajine“. Legendarni fudbaler je već uključio FK Milan u kampanju prikupljanja sredstava, klub će izdvojiti 150.000 evra za restauraciju stadiona“, objavilo je Ministarstvo digitalne transformacije Ukrajine na Telegramu.

Ruski vojnici su u martu uništili stadion. Posle oslobođenja Irpina, deca su se igrala na njegovom fudbalskom terenu, pa je ambasador United24 sebi postavio cilj da prikupi sredstva za obnovu.

Za obnovu stadiona potrebno je prikupiti 600.000 evra. Ovim sredstvima biće obnovljene tribine i teren i obezbeđena rasveta.

Ševčenko planira da u projekat uključi međunarodnu i ukrajinsku fudbalsku zajednicu kako bi na stadionu „odrasli budući legendarni i svetski priznati fudbaleri“.

Kako je objavljeno, Andrij Ševčenko je postao prvi ambasador platforme United24.