Obradović: Osam, devet igrača će trenirati za Olimpijakos

Obradović: Osam, devet igrača će trenirati za Olimpijakos

Partizan je uspeo da pobedi Panatinaikos u Atini u osmom kolu Evrolige, ali će zadatak biti znatno teži naredne sedmice kada crno-beli opet budu u glavnom gradu Grčke kada je na programu meč sa Olimpijakosom.

Pirejci će biti domaćini Partizanu 10. novembra u četvrtak. Na toj utakmici Partizan neće računati na Danila Anđušića, Uroša Trifunovića i Balšu Koprivicu koji će baš tog četvrtka putovati sa reprezentacijom na utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koju Srbija igra protiv Velike Britanije u Njukaslu.

„Oni će biti sa reprezentacijom. Imaću tako osam možda devet igrača za trening. Tako ćemo pripremati meč sa Olimpijakosom. Tako je kako je. Sada ćemo igrati ABA ligu, nedelja, ponedeljak i oni će ići u reprezentaciju. Tako je i shvatamo da je to veoma važno za nacionalni tim“, rekao je Željko Obradović .

Mnoge reprezentacije će imati problem sa učešćem igrača iz Evrolige, a Srbija tako će moći da protiv Velike Britanije da računa samo na igrače iz Partizana i Crvene zvezde. Ostali će igrati protiv Turske koja je protivnik „orlova“ 14. novembra.

„Nadam se da će FIBA i Evroliga razgovarati i da će shvatiti jedni druge. Nadam se da u budućnosti nećemo imati takve probleme. Igrati tokom sezone. To je stara priča. U reprezentacijama treba da budu najbolji igrači. Veoma je prosto“, kazao je Obradović.