Španija pokrenula postupak proterivanja Luke Bojovića

Španija pokrenula postupak proterivanja Luke Bojovića

Ministarstvo pravde saopštilo je da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića, koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora, zbog učešća u organizovanom kriminalu, preneo je N1.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva pravde se navodi i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak, niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

„Ministarstvo pravde je obavešteno posredstvom Ambasade Srbije u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora. O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni“, stoji u saopštenju.

Bojović bi, po navodima medija, trebalo da bude pušten na uslovnu slobodu sredinom meseca, pošto je odslužio veći deo zatvorske kazne u Španiji. Luka Bojović je u decembru 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora u Španiji.

Luka Bojović je u medijima pominjan kao vođa Zemunskog klana, a 2015. godine oslobođen je optužbe da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji.

To je prva zvanična potvrda da će Bojović biti proteran, nakon što se u medijima nagađalo da će biti izručen Srbiji.