DuPont odustaje od otkupa Rogersa od 5,2 milijarde dolara

DuPont odustaje od otkupa Rogersa od 5,2 milijarde dolara

Proizvođač hemikalija DuPont De Nemours Inc saopštio je u utorak da okončava otkup Rogers Corp (ROG.N) vredan 5,2 milijarde dolara, što je prvi kolaps velikog američkog posla u četiri godine izazvan neuspeh u uklanjanju kineskih regulatornih prepreka.

DuPont je rekao da je raskid ugovora dogovoren sa Rogersom jer nisu bili u mogućnosti da na vreme dobiju odobrenje od svih potrebnih regulatora. U septembru su rekli da su za taj posao dobili sva regulatorna odobrenja osim Kine.

Kinesko ministarstvo trgovine i njegova državna uprava za regulaciju tržišta, antimonopolsko regulatorno telo koje razmatra ugovore, nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar.

Akcije proizvođača inženjerskih materijala Rogers pale su za 43% u produženom trgovanju u utorak, dok su akcije DuPont-a porasle za oko 6%.

Propast ugovora podiže neizvesnost u vezi sa restrukturiranjem DuPont-a, koji je prilagođavao svoj portfelj kako bi se fokusirao na operacije visoke marže i brzorastuće industrije kao što su električna vozila, 5G i čista energija.

DuPontovo preuzimanje Rogersa u gotovini, najavljeno prošle godine, bila bi njegova najveća akvizicija od odvajanja od DovDuPont-a 2019.

Takođe je najavio ugovor od 11 milijardi dolara ranije ove godine za prodaju većine svog poslovanja sa mobilnošću i materijalima kompaniji Celanese Corp i planirao je da prihod od prodaje iskoristi za finansiranje Rogersovog ugovora.

Propali Rodžersov ugovor je najistaknutija globalna akvizicija koja je otkazana u poslednje četiri godine zbog kineskih regulatornih prepreka.

U 2018. godini, Kualcomm Inc odustao je od ugovora vrednog 44 milijarde dolara o kupovini NKSP Semiconductors nakon što nije uspeo da obezbedi odobrenje kineske regulative usred Kina-SAD. trgovinske tenzije.

DuPont je dodao da će platiti Rogersu naknadu za raskid od 162,5 miliona dolara.