SAD: Džekpot se ponovo penje preko jedne milijarde

SAD: Džekpot se ponovo penje preko jedne milijarde

Powerball džekpot postaje sve veći jer igrači nisu pogodili kombinaciju glavne nagrade.

To se ponovilo u subotu uveče jer niko nije tačno odabrao svih šest brojeva i osvojio glavnu nagradu od procenjenih 825 miliona dolara. To znači da će sledeće izvlačenje u ponedeljak uveče biti za preko milijardu dolara, navodi se u saopštenju Powerball-a.

Pobednički brojevi u subotu uveče bili su: bele lopte 19, 31, 40, 46, 57 i crvena loptica 23.

Povećani džekpot biće drugi po veličini u istoriji SAD. Najveća nagrada je Poverball džekpot od 1,586 milijardi dolara koji su osvojila tri vlasnika tiketa 2016.

Iako će oglašena glavna nagrada biti procenjena na milijardu dolara, to je za pobednike koji dobiju dobitak kroz anuitet koji se isplaćuje tokom 29 godina. Pobednici se gotovo uvek odlučuju za gotovinu, koja će za izvlačenje u ponedeljak biti procenjena na 497,3 miliona dolara.

Džekpot od 825 miliona dolara za subotnje izvlačenje porastao je sa 800 miliona dolara u petak kao rezultat velike prodaje tiketa, rekao je Poverball.

Igrači koji su propustili poslednju glavnu nagradu u lutriji staroj 30 godina ne bi trebalo odmah da odbace svoje račune.

Vlasnik karte sa Floride upario je svih pet belih loptica u subotnjem izvlačenju i povećao nagradu na 2 miliona dolara uključivanjem funkcije „Pover Plai“ u igri. Šest tiketa osvojilo je nagradu od milion dolara spajanjem pet belih lopti, uključujući dve u Kaliforniji, dve u Mičigenu, jednu u Merilendu i jednu u Teksasu.

Još 17 tiketa osvojilo je nagradu od 150.000 dolara, dok je bilo 80 pobednika od po 50.000 dolara. Više od 3,8 miliona tiketa osvojilo je novčane nagrade u ukupnom iznosu od preko 38 miliona dolara, saopštem je iz Powerball.

Prošlo je skoro tri meseca otkako je bilo ko pogodio svih šest brojeva i uzeo glavnu nagradu na lutriji, sa osvojenim džekpotom od 206,9 miliona dolara u Pensilvaniji 3. ​​avgusta. Zahvaljujući velikom izgledu Poverball-a od jedan prema 292,2 miliona, sada je bilo 37 uzastopnih izvlačenja bez dobitnika džekpota.

Powerball se igra u 45 država, kao i u Vašingtonu, Portoriku i Devičanskim ostrvima SAD.