China Southern otkazuje planirani povratak letova Boeing 737 MAKS

China Southern otkazuje planirani povratak letova Boeing 737 MAKS

China Southern Airlines Co Ltd otkazala je planove za dva leta Boeing Co 737 MAKS u nedelju koji bi predstavljali povratak modela putničkim letovima u Kini nakon više od tri godine, navodi se na sajtu avio-kompanije.

737 MAKS je prizemljen u martu 2019. nakon fatalnih nesreća u Indoneziji i Etiopiji, ali se vratio u službu širom sveta, sa izuzetkom Kine i Rusije, nakon modifikacija u avionu i obuci pilota.

China Southern je zakazao letove iz svog čvorišta u Guangdžou za Džengdžou i Vuhan, preneo je Rojters u četvrtak.

Veb stranica aviokompanije i veb lokacija za praćenje letova FlightRadar24 pokazali su da su letovi otkazani. China Southern nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Boeing je u sredu saopštio da ima još 138 aviona proizvedenih za kineske prevoznike koji su čekali na isporuku u Sjedinjenim Državama, iako je počeo da ponovo prodaje avione drugim prevoznicima s obzirom da nema konkretnih znakova da će kineske aviokompanije prihvatiti avione u blizu termina.

Ranije ovog meseca, let 737 MAKS kompanije MIAT Mongolian Airlines sleteo je u Guangdžou, označavajući prvi komercijalni let ovog modela u Kini od 2019.