Kuleba: Samo treba sačekati Orbana

Kuleba: Samo treba sačekati Orbana

Prema rečima ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe, Ukrajina neće promeniti svoj stav prema Mađarskoj sve dok ne nanese „kritičnu štetu” odnosima, prenosi „Evropska istina“.

„(Premijer Mađarske) Viktor Orban je veoma lukav političar. Čak i ako spali sve mostove, izgradiće pontonski prelaz. Mađarska samo treba da čeka… Koliko god treba“, rekao je Kuleba u intervjuu za TSN.

Prema rečima ministra, „za sada nema kritične štete od pozicije Mađarske”.

„Ima nekih dosadnih stvari, ali nema kritične štete. Biće kritične štete – promenićemo stav. On do sada ima svoju unutrašnju politiku, igra se sa njom, bori se za briselske pare, kritikuje Brisel, ima svoju unutrašnju politiku. ovo je njihov posao. Sve će biti u redu“, uverio je Kuleb.

Mađarske vlasti su se dosledno zalagale za ukidanje sankcija EU Rusiji, tvrdeći da one ne deluju i samo štete Mađarima.

Orban je nedavno rekao da podrška Evropske unije Ukrajini kroz sankcije i vojnu pomoć povećava rizik da se rat proširi na teritoriju bloka.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je primetilo ovo: ako EU prekine sankcioni pritisak na Rusiju i vojnu pomoć Ukrajini, onda bi ruski tenkovi mogli da završe u Budimpešti brže nego što neko iz mađarske vlade može da pozove Moskvu.

O stavu Mađarske i o tome kako je pogrešna pročitajte ne prvi put u postu: Mađarska bira stranu zla. Opet, kao 1939.