Ronaldo postiže gol u povratku, Man United je pobedio Šerif sa 3-0

Ronaldo postiže gol u povratku, Man United je pobedio Šerif sa 3-0

Kristijano Ronaldo postigao je gol po povratku u postavu Mančester junajteda i u četvrtak zabeležio pobedu nad Šerifom Tiraspolom od 3:0 u Ligi Evrope, čime je obezbedio plasman u nokaut rundu.

Ronalda je vratio menadžer Junajteda Erik Ten Hag nakon što je izostavljen iz tima protiv Čelsija u Premijer ligi jer je odbio da uđe kao zamena u pobedi nad Totenhemom od 2:0 prošle nedelje. Zvezda Portugala je startovala protiv Šerifa i postigao poslednji gol devet minuta nakon skoka nakon što je golman Šerifa Maksim Koval odbranio njegov početni udarac glavom.

Ranije je defanzivac Diogo Dalot izveo udarac iz ugla Kristijana Eriksena i glavom na uvodnom golu minut pre poluvremena dok je Junajted dominirao u posedu.

Napadač zamene Markus Rašford je ubacio loptu u drugi deo drugog poluvremena nakon centaršuta druge zamene, Luke Šoa.

Pobeda protiv moldavskog kluba donela je odluku 3. novembra protiv Real Sosijedada za prvo mesto u Grupi E.

Sosijedad je zabeležio petu uzastopnu pobedu u takmičenju, 2-0 na Omonoji, i ostao tri boda ispred Junajteda.

PSV Ajndhoven je postao prvi tim koji je ove sezone držao Arsenal bez golova, pobedivši Tobdžije sa 2:0 i održavši borbu za prvo mesto u Grupi A.

Džoi Virman i njegova zamena Luuk de Jong postigli su gol u drugom poluvremenu za PSV i preneli lideru Premijer lige Arsenalu samo drugi poraz u sezoni u svim takmičenjima i prvi u Ligi Evrope.

De Jong je namestio Veermana da šutira pored Arona Ramsdejla iz unutrašnjosti u 56. minutu pre nego što je sedam minuta kasnije pogodio u drugom.

Napadači PSV-a Kodi Gakpo i Ćavi Simons imali su po gol poništen zbog ofsajda u prvom poluvremenu.

Arsenal i dalje vodi u Grupi A sa 12 bodova, a Ajndhoven je drugi na 10 uz jedno kolo do kraja. Obe ekipe su se kvalifikovale za sledeću fazu, ali pobednici grupa prolaze direktno u 16 ​​finala, dok timovi koji su se kvalifikovali drugi prolaze kroz dodatnu rundu plej-ofa.

Oni na trećem mestu ispadaju u trećeligaš Lige evropskih konferencija.

Nemački Frajburg je bio na vrhu Grupe G uprkos tome što ga je Olimpijakos kod kuće održao sa 1-1, dok je Ferencvaroš remizirao sa Monakom 1-1 i osvojio prvo mesto u Grupi H.

Real Betis je obezbedio prvo mesto u Grupi C posle pobede nad Ludogorecom od 1:0, a pobednik je postigao Nabil Fekir. Španski klub ima 13 bodova, dok Ludogorec ima šest bodova zaostatka, izjednačen sa Romom.

Mohamed Kamara postigao je pobednički gol i ponovo pokrenuo Romu u Ligi Evrope, pošto je tim Žozea Murinja pobedio 2-1 nad HJK Helsinkijem u Finskoj.

Tami Abraham je postigao svoj prvi gol u Evropi ove sezone i poveo Romu sa 1-0 pre nego što je Perparim Hetemaj izjednačio za HJK.

Fenerbahče je izveo kasni povratak kako bi spasio remi 3-3 kod kuće protiv Rena, a obe ekipe su se već kvalifikovale iz Grupe B.

Amine Gouiri je dva puta zabio, a Martin Terijer je dodao jednu u prvih 30 minuta da bi goste stavio na kurs da osvoje grupu. Turska ekipa je uzvratila golom Enera Valensije još u prvom poluvremenu pre nego što su zamene Miha Zajc i Emre Mor postigli gol u 82. odnosno 88. mestu. Obe ekipe imaju 11 bodova pred finalnu rundu utakmica.

Tedi Teuma i Lazare Amani postigli su golove u prvom poluvremenu i odveli belgijski klub Union SG u osminu finala iz Grupe D posle pobede od 2:0 protiv Malmea.

Union SG je na čelu grupe sa 13 bodova, a lider Bundeslige, Union Berlin, prelazi na drugo mesto sa devet bodova nakon pobede na domaćem terenu nad Bragom od 1-0, koja je treća od šest.

Lacio je pogotkom savladao Mitjiland sa 2-1 i bio izjednačen za tri boda prednosti u teškoj grupi F. Sergej Milinković-Savić i Pedro Rodrigez su uzvratili nakon uvodnog pogotka Gustava Isaksena za Dansku. Sve četiri ekipe u grupi imale su pet bodova pre petog kola. Šturm je u drugoj utakmici grupe pobedio Fejenord sa 1:0.

PSV je kažnjen ranije u četvrtak zbog nereda navijača na Arsenalovom stadionu u njihovom prethodnom susretu, koji je Arsenal pobedio sa 1-0.

UEFA je zabranila PSV-u da prodaje karte svojim navijačima za utakmicu tima u Norveškoj sledeće nedelje protiv Bodoa/Glimta.

Holandski klub takođe mora da plati kaznu od 40.000 evra (40.000 dolara) i nadoknadi Arsenalu za štetu na sedištima na stadionu prošle nedelje.

EVROPA KONFERENCIJA LIGA

Manuel Lanzini je u prvom poluvremenu realizovao penal za Vest Hem i pobedio Silkeborg sa 1-0. Vest Hem je ostvario pet pobeda od pet da bi se direktno kvalifikovao u 16 ​​poslednjih kao pobednik Grupe B.

Šveđanin Đurgorden osvojio je prvo mesto u Grupi F pobedom od 3-2 u gostima kod norveškog Moldea.

Fiorentina je pobedila Istanbul Bašakšehir sa 2-1 i izjednačila sa svojim turskim protivnikom koji je zaustavio grupu A sa 10 bodova. Oba tima su se plasirala u narednu rundu.

Savršen rekord Viljareala došao je do kraja nakon što je Hapoel Beer-Sheva odigrao 2-2 kod kuće. Ali španski klub je već bio siguran da će se kvalifikovati na prvo mesto iz Grupe C i izbeći dodatnu rundu plej-ofa.

AZ Alkmar je imao pet bodova prednosti u vrhu Grupe E posle pobede od 2:0 u gostima kod Vaduca.

Početak utakmice Grupe D između češkog Slovacka i Kelna prvobitno je odložen 75 minuta zbog velike magle. Ali šest minuta nakon početka utakmice magla je ponovo onemogućila igru. Nastavak utakmice zakazan je za petak u 13 časova. (1100 GMT).