Ronaldo nije u timu Man Uniteda za put u Čelsi

Ronaldo nije u timu Man Uniteda za put u Čelsi

Napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo neće biti u njihovom timu za subotnju utakmicu Premijer lige u Čelsiju, saopštio je klub u četvrtak.

Ronaldo, neiskorišćena zamena u pobedi od 2:0 na domaćem terenu nad Totenhem Hotspurom u sredu, prošao je tunelom preostalo nekoliko minuta meča nakon što ga je menadžer Erik ten Hag ponovo ostavio na klupi.

Ten Hag je posle utakmice rekao da će se time pozabaviti u četvrtak, dodajući da je njegov fokus na timu.

„Kristijano Ronaldo neće biti deo tima Mančester junajteda za subotnju utakmicu Premijer lige protiv Čelsija“, saopštio je Junajted.

„Ostatak ekipe je u potpunosti fokusiran na pripreme za taj meč.

Ronaldovo ponašanje u sredu izazvalo je kritike, a bivši golman Junajteda Peter Šmajhel rekao je da je 37-godišnjak postao smetnja na Old Trafordu.

„Uvek sam pokušavao da dam primer mladima koji su rasli u svim timovima koje sam predstavljao“, napisao je Ronaldo na Instagramu u četvrtak.

„Nažalost, to nije uvek moguće i ponekad nas vrelina trenutka nadvlada.

„Trenutno samo osećam da moram da nastavim vredno da radim u Karingtonu, da podržavam saigrače i da budem spreman na sve u bilo kojoj utakmici.

„Prepuštanje pritisku nije opcija. Nikada nije bilo. Ovo je Mančester junajted i moramo da stojimo ujedinjeni. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno.“

Ronaldo je prošle sezone postigao 24 gola u svim takmičenjima za Junajted nakon što im se pridružio u drugom periodu iz Juventusa, ali je portugalski reprezentativac započeo samo dve prvenstvene utakmice ove kampanje.

Petostruki osvajač Zlatne lopte, Ronaldo je postigao svoj 700. gol u karijeri u pobedi Junajteda u Evertonu ovog meseca, dodajući još jednu prekretnicu svojoj blistavoj karijeri punoj trofeja.

Ronaldo, koji je osvojio tri titule u Premijer ligi i Ligu šampiona u svom prvom periodu sa Junajtedom, pomogao je Portugalu da osvoji Evropsko prvenstvo 2016.

Povezivali su ga sa odlaskom sa Old Traforda tokom prelaznog roka za kraj sezone, iako je Ten Hag rekao da je i dalje uključen u svoje planove za ovu kampanju.

Junajted je peti u Premijer ligi sa 19 bodova, jedan iza četvrtoplasiranog Čelsija posle 10 utakmica.