Amazon gasi podružnicu nakon 30 godina

Amazon gasi podružnicu nakon 30 godina

NjUJORK – Amazon gasi podružnicu koja se bavi prodajom tkanina skoro 30 godina, što je najnoviji potez onlajn maloprodajnog giganta da smanji troškove.

U napomeni objavljenoj na svojoj veb stranici fabric.com je rekao da više neće prodavati proizvode i uputio kupce da kupuju na Amazonu. Četvrtak je poslednji dan kada kupci mogu da naruče na sajtu tkanine.

„Kao deo našeg redovnog poslovnog planiranja, mi kontinuirano procenjujemo napredak i potencijal naše ponude i doneli smo odluku da zatvorimo Fabric.com“, rekla je portparolka Amazona Betsi Harden u pripremljenoj izjavi.

Nije jasno koliko će zaposlenih biti pogođeno zatvaranjem. Harden je rekao da će Amazon raditi sa osobljem kako bi im pomogao da „identifikuju druge mogućnosti“ u kompaniji, uključujući i obližnja skladišta. Zaposleni koji ne ostanu u Amazonu dobiće otpremnine, rekla je ona.

Vest o zatvaranju prvi je izvestio Savez zanatske industrije.

Fabric.com sa sedištem u Gruziji je osnovan 1993. godine pod imenom Phoenik Textiles Group. Poslovala je kao veleprodajni distributer odevnih tkanina nekoliko godina pre nego što je pokrenula sopstvenu veb stranicu i počela da prodaje artikle direktno potrošačima.

Amazon je kupio kompaniju 2008. U to vreme je rekao da će pomoći sajtu za tkanine da proširi svoj izbor artikala i omogućiti Amazonu da ponudi svojim kupcima više materijala za šivenje i izradu.

Zatvaranje poslovanja dolazi jer Amazon pokušava da smanji troškove usred zabrinutosti oko šireg ekonomskog okruženja i spore onlajn prodaje. Poslednjih meseci zatvorila je svoj hibridni virtuelni servis za kućnu negu Amazon Care, primenila zamrzavanje zapošljavanja na korporativnoj strani svog maloprodajnog poslovanja i ukinula neke od svojih drugih projekata.