Zelenski: Teroristički napad na HE Kahovka podrazumevaće upotrebu oružja za masovno uništenje

Zelenski: Teroristički napad na HE Kahovka podrazumevaće upotrebu oružja za masovno uništenje

Svi svetski lideri moraju da nateraju Rusiju da shvati da će teroristički napad na hidroelektranu Kahovka biti isto što i upotreba oružja za masovno uništenje, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u novom video obraćanju.

„Ruske trupe nastavljaju da napadaju naše elektrane raketama i bespilotnim letelicama. Na kraju će i takva ruska podlost propasti. Činimo sve da za Ukrajinu dobijemo modernije i efikasnije sisteme PVO i protivraketne odbrane. Sada svi u svetu moraju da deluju snažno i brzo kako bi sprečili novi ruski teroristički napad. Uništenje brane značilo bi katastrofu velikih razmera”, izjavio je Zelenski.

On je rekao da razume da ruske trupe nije briga šta će se desiti sa ukrajinskom teritorijom.

„Ovim terorističkim napadom mogu da unište, između ostalog, čak i mogućnost snabdevanja Krima vodom iz reke Dnjepar. U slučaju uništenja brane HE Kahovka, Severnokrimski kanal će jednostavno nestati. A ako Rusija sprema takav teroristički napad, ako ozbiljno razmišlja o takvom scenariju, to znači da su teroristi jasno svesni da neće moći da zadrže ne samo Herson, već ni ceo jug naše zemlje, uključujući i Krim”, zaključio je Zelenski.