Bajden: Putin je počinio ratne zločine, ne vidim razlog da se sretnem sa njim

Bajden: Putin je počinio ratne zločine, ne vidim razlog da se sretnem sa njim

Američki predsednik Džo Bajden ne vidi dobar razlog da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu G20 u Indoneziji, izjavio je Bajden u intervjuu za Si-En-En.

„Zavisiće od toga o čemu bi tačno želeo da razgovara“, rekao je Bajden i dodao da bi Putin, ukoliko želi da razgovara o zatočenoj američkoj košarkaškoj zvezdi Britni Griner, bio spreman da razgovara.

„Ali gledajte, postupio je brutalno. Verujem da je počinio ratne zločine. I zato ne vidim, ne vidim razlog da se sada sastanem sa njim“, dodao je američki predsednik.

Ranije je indonežanski ambasador rekao da se njegova zemlja sprema da ugosti Putina i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na ovogodišnjem samitu G20, ali strane još nisu potvrdile svoje učešće.

Prema izjavi indonežanskog predsednika Džoka Vidodoa, Putin i kineski lider Si Đinping prisustvovaće samitu G20 na Baliju u novembru.

Sam Zelenski je izjavio da će učešće Ukrajine na jesenjem samitu G20 zavisiti od bezbednosne situacije u zemlji i sastava učesnika samita.