Kongresmen Njujorka kaže da su 2 osobe pucale ispred njegove kuće

Kongresmen Njujorka kaže da su 2 osobe pucale ispred njegove kuće

NjUJORK – Kongresmen Njujorka i republikanski kandidat za guvernera Li Zeldin rekao je da je njegova porodica bezbedna nakon što su dva stranca ubijena ispred njegove kuće na Long Ajlendu u nedelju, piše AP.

Zeldin je u saopštenju naveo da ne zna identitet dve osobe koje su upucane, ali da su pronađene ispod njegovog trema i u žbunju ispred njegove kuće u Širliju u Njujorku. Kongresmen i njegova supruga nisu bili kod kuće u vreme pucnjave, ali su njihove ćerke tinejdžerke bile u kući i čule su pucnjeve i vrištanje, naveo je on u saopštenju koje je objavila njegova kancelarija.

Zeldin je rekao da su se njegove 16-godišnje ćerke zaključale u kupatilo i pozvale hitnu. Porodica je potresena, ali dobro, rekao je. Zeldin i njegova supruga vraćali su se sa parade u Bronksu kada je došlo do pucnjave.

Rekao je da su policajci bili u njegovoj kući u nedelju uveče da vrše istragu i da su gledali preko bezbednosnih kamera kuće. Dve osobe koje su upucane prebačene su u lokalne bolnice, rekao je on.

Zeldin je planirao da u nedelju uveče održi konferenciju za novinare ispred svoje kuće kako bi se obratio pažnju na pucnjavu.

Policijska uprava okruga Safolk izdala je kratko saopštenje u kojem se navodi da istražuje pucnjavu, za koju se činilo da nema veze sa Zeldinovom porodicom. Policija nije imala informacije o tome ko je pucao ili ko je prvi pronašao dvojicu ubijenih, rekla je portparolka.

Zeldin, koji se kandiduje protiv demokratske guvernerke Keti Hočul, stavio je rastuću stopu kriminala i nasilnog kriminala u fokus svoje kampanje. On je pozvao na pooštravanje državnih zakona o kauciji, između ostalih mera.

„Kao i mnogi Njujorčani, kriminal je bukvalno stigao do naših ulaznih vrata“, rekao je Zeldin u nedelju.

Kasnije je u objavi na Tviteru rekao da su njegove ćerke bile za kuhinjskim stolom kada je došlo do pucnjave i da je jedan od metaka pronađen 30 stopa od njih.

To je drugi strah koji je imao u nekoliko meseci. U julu, napadnut je tokom kampanje u severnom delu Njujorka kada mu je muškarac prišao na bini i gurnuo mu oštar predmet blizu glave i vrata. On je bio nepovređen, a muškarac je uhapšen.

Hochul je u izjavi objavljenoj na Tviteru rekla da je bila informisana o pucnjavi.

„Dok čekamo više detalja, sa olakšanjem čujem da je porodica Zeldin bezbedna i da je zahvalna na brzom odgovoru organa za sprovođenje zakona“, rekao je guverner.