Lažna naslednica Ana Sorokin govori o deportaciji

Lažna naslednica Ana Sorokin govori o deportaciji

NjUJORK – Osuđena prevarantka Ana Sorokin govorila je za Njujork tajms o tome koliko joj je važno da ostane u Njujorku uprkos rizicima od deportacije, prenosi AP.

Sorokinin slučaj postao je osnova za seriju „Izmišljanje Ane“ na Netfliksu. Ona je u petak puštena iz imigracionog pritvora u SAD u kućni pritvor. Ona je za Tajms rekla da bi se osećala kao da „beži od nečega“ ako bi dozvolila da bude deportovana u Nemačku.

„Dozvoliti da me deportuju bilo bi kao znak kapitulacije – potvrda ove percepcije mene kao ove plitke osobe kojoj je stalo samo do opscenog bogatstva, a to jednostavno nije realnost, Sorokin je rekla Tajmsu u petak kasno uveče.

Prošle nedelje, sudija za imigraciju otvorio je put Sorokinu (31) da bude pušten u kućnu kaznu dok traje borba za deportaciju. Sada, ona nosi monitor za gležanj nakon što je dala garanciju od 10.000 dolara.

Sorokin je godinama koristila ime Ana Delvi da se predstavlja kao bogata ćerka nemačkog diplomate i lagala je da ima 67 miliona dolara (68 miliona evra) u inostranstvu kako bi stvorila utisak da može da pokrije svoje dugove, rekli su tužioci.

Nakon što je odležala tri godine zatvora zbog prevare 275.000 dolara od banaka, hotela i bogatih Njujorčana da finansira njen luksuzni način života, Sorokin su prošle godine pritvorile imigracione vlasti koje su tvrdile da je prekoračila vizu i da se mora vratiti u Nemačku, gde je državljanka.

Na pitanje šta sada planira da radi, Sorokin je za Tajms rekla da radi na sopstvenom podkastu, koji još nije ostvaren, i da želi da radi na reformi krivičnog pravosuđa kako bi istakla borbe drugih mladih žena.

Sorokin je takođe govorila o tome koliko je naučila dok je bila u zatvoru i kako je nemoguće „proći kroz ono kroz šta sam prošla a da se ne promenim“.