Odbojkašice Srbije savladale reprezentaciju Tajlanda

Odbojkašice Srbije savladale reprezentaciju Tajlanda

Odbojkašice Srbije nastavile su sa sjajnim partijama na Svetskom prvenstvu. Aktuelne šampionke planete savladale su u Lođu reprezentaciju Tajlanda sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) i upisale osmu pobedu na šampionatu, sedmu maksimalnu bez izgubljenog seta, prenosi Sputnik.

Posebnu težinu ovom trijumfu daje činjenica da je izvojevan bez najbolje igračiceTijane Bošković, koju je selektorSantareliodmorio na ovom meču i spremio za finiš takmičenja kada počinje borba za medalje.

Samo u prvom setu Tajlanđanke su bile ravnopravan rival. Povele su sa 4:1, ali su ih naše devojke brzo stigle i diktirale tempo sve do finiša.

Posle nekoliko grešaka Ane Bjelice, Tajlanđanke su povele sa 22:21, ali su naše devojke smogle snage da preokrenu rezulta ti blokom za 25:23 povedu sa 1:0 u setovima.

U drugom setu već nije bilo problema. Naše devojke su od sredine držale razliku od četiri poena koja je rasla i na kraju sa 21:17 rešile u svoju korist taj deo igre.

Treći set bio je puka formalnost, pregažene Tajlanđanke samo su nemo posmatrale dominaciju naših devojka koje su u velikom stilu potvrdile maksimalnu pobedu kojom su overile prvo mesto u grupi pred četvrtfinale.

U odsustvu Tijane Bošković, Ana Bjelicaje bila najefikasnija sa 15 poena, pratile su je Milenković sa 14, Aleksić i Stevanović sa po deset, Mihajlović sa devet, Drčasa tri.

Na drugoj strani, kod Tajlanđanki najbolja je bila Kokram sa posam poena.

Naredni meč na Svetskom prvenstvu naše devojke igraju u subotu od 17.30 časova protiv Turske.