Maskovi advokati kažu da Tviter odbija novu ponudu

Maskovi advokati kažu da Tviter odbija novu ponudu

NjUJORK – Advokati Elona Maska rekli su u četvrtak da Tviter odbija da prihvati obnovljenu ponudu Teslinog milijardera od 44 milijarde dolara za kompaniju društvenih medija i traže od suda u Delaveru da zaustavi predstojeće suđenje.

Musk je dao obnovljenu ponudu da preuzme kompaniju ranije ove nedelje, nadajući se da će okončati dugotrajni pravni spor koji je počeo kada je Musk pokušao da odustane od aprilskog sporazuma, a Tviter je tužio.

Predstavnici Tvitera nisu odmah odgovorili na poruke za komentar.

Tviter je ranije ove nedelje saopštio da namerava da zaključi ugovor po dogovorenoj ceni, ali su dve strane i dalje rezervisane za suđenje 17. oktobra u Delaveru zbog Maskovih ranijih pokušaja da raskine ugovor. U sredu je sudija koja je predsedavala predmetom rekla da će nastaviti da vrši pritisak na suđenje jer u to vreme nijedna strana nije zvanično odlučila da ga zaustavi.

Muskovi advokati rekli su da bi suđenje trebalo da bude odloženo kako bi se Musku ostavilo više vremena da obezbedi finansiranje.

„Tviter neće prihvatiti potvrdan odgovor“, navodi se u sudskom podnesku koji je potpisao Muskov advokat Edvard Mikeleti. „Zapanjujuće, oni su insistirali na nastavku ove parnice, bezobzirno dovodeći posao u rizik i kockajući se sa interesima svojih akcionara.

Pošto je Tviter tužio Maska da ga primora da završi kupovinu nakon što je pokušao da odustane pre četiri meseca, malo je verovatno da će kompanija sa sedištem u San Francisku – čiji su akcionari glasali da odobre dogovor – odustati od sporazuma.

Umesto toga, verovatno je da Tvitter traži uveravanja sa Muskove strane da je ovaj put ozbiljan i da neće ponovo otići.