BIH: Stranačke procene rezultata

BIH: Stranačke procene rezultata

Izborni štabovi vodećih stranaka koje su učestvovale na današnjim opštim izborima u BiH večeras objavljuju svoje podatke po kojima za tročlano Predsedništvo BiH sa liste bošnjačkih kandidata vodi kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović, Željko Komšić (DF) je u prednosti za hrvatskog člana, dok Željka Cvijanović ima najveće šanse da u predstavlja Srbe, prenosi Fonet.

Prema poslednjim informacijama iz izbornog centra SDA, na osnovu dosad obrađenih 48,45 posto glasačkih listića, odnosno 418.995 glasa, za bošnjačkog člana Predsedništva BiH vodi kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović sa 146.663 glasa, a sledi ga Bakir Izetbegović (SDA) sa 115.068 glasa, javlja N1 Sarajevo.

U trci za hrvatskog člana Predsedništva BiH prednjači Željko Komšić (DF) u prednosti je u odnosu na Borjanu Krišto (HDZ BiH) Komšić sa 41.203 glasa.

U SNSD tvrde da su obradili oko 23 odsto biračkih mjesta, a da je kandidatkinja te stranke za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović osvojila više od 60 odsto glasova.