Oluja zapljuskuje Japan sa kišom, ostavljajući za sobom klizišta

Oluja zapljuskuje Japan sa kišom, ostavljajući za sobom klizišta

TOKIO — Tropska depresija Talas izazvala je u subotu jake padavine u delovima Japana, izazvavši klizišta, zaustavivši vozove i ubivši čoveka nakon što je udario automobilom u ribnjak.

Policija je saopštila da je muškarac koji je uleteo u jezero u centralnoj japanskoj prefekturi Šizuoka prevezen u bolnicu, ali je preminuo.

U drugom delu Šizuoke u toku su spasilački napori nakon što se put urušio od obilnih padavina, saopštila je policija. U izveštajima japanskih medija navodi se da je jedan čovek uspeo da ispuzi iz kamiona koji se zaglavio, ali da je još jedan čovek nestao.

Odvojeno, tri osobe su povređene u odronu blata u Šizuoki, saopštio je portparol policije prefekture.

Reke su nabujale u gradu Hamamatsu u Šizuoki, gde se na video snimku koji se deli na društvenim mrežama vide automobili kako gaze vodenim ulicama. Novinski snimci pokazuju podzemni prolaz na železničkoj stanici preplavljen mutnom vodom. Pošto su vozovi privremeno stali, oko 1.000 ljudi ostalo je nasukano u areni u Šizuoki gde je u petak uveče održan koncert.

Oluja je poslednja koja je pogodila Japan nakon što su tajfuni izazvali nekoliko smrtnih slučajeva i štetu poslednjih nedelja.

Talas je krenuo prema Tokiju i zahvatio široku oblast oko glavnog grada jakim pljuskovima. Upozorenje o odronu izdato je duž putanje oluje.