Bovenova magija: Het-trik za pobedu Vest Hema nad Brentfordom

Bovenova magija: Het-trik za pobedu Vest Hema nad Brentfordom

Džerod Boven zasijao je na terenu postigavši svoj prvi het-trik u engleskoj Premijer ligi za Vest Hem, dok su Čekićari pobedili Brentford rezultatom 4-2, ublaživši pritisak na trenera Dejvida Mojesa.

Ovo je bila prva pobeda Vest Hema u 2024. godini, koja je prekinula niz od osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima.

Bovenov impresivan učinak doveo je Vest Hem sa 10. na osmo mesto u ligi, sa istim brojem bodova kao i Brajton, ali sa boljom gol-razlikom.

Brentford je bio na 16. mestu, pet bodova iznad zone ispadanja.

Boven, koji je već bio najbolji strelac Vest Hema, ali nije postigao gol u ligi od pre Božića, prekinuo je tu sušu na spektakularan način.

Prvi gol je postigao snažnim udarcem levom nogom, dok je drugi bio rezultat sjajne kontranapadne akcije, završene preciznim udarcem nakon centaršuta Vladimira Kufala.

Nakon brzog odgovora Neala Maupaia za Brentford, Boven je postigao svoj i treći gol za Vest Hem, glavom nakon centaršuta Mohameda Kudusa.

Emerson Palmieri je dodatno pojačao prednost Vest Hema postigavši četvrti gol spektakularnim udarcem iz daljine.

Iako je Joane Visa uspela da postigne drugi gol za Brentford, bilo je prekasno da se preokrene rezultat.

U drugom meču petog kola FA kupa, het-trik iz prvog poluvremena Ellisa Simsa iz Koventrija pomogao je da se završi bajka Mejdstonova FA kupa sa 5-0.

Mejdston, tim sa južne obale, bio je prvi tim šestog ranga koji se pojavio u petom kolu FA kupa od 1978. godine.

Ipak, Koventri je bio previše jak, a Kejsi Palmer je bio ključni igrač na sredini terena, pružajući asistencije za Simsov het-trik. Tavares Desiderio je dodao još dva gola u poslednjim minutima, potvrđujući ubedljivu pobedu Koventrija.

Ostatak mečeva petog kola FA kupa igraće se u utorak i sredu.