Vuletiću dao izjavu u SBPOK, pristao i na poligraf

Vuletiću dao izjavu u SBPOK, pristao i na poligraf

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić dao je izjavu u svojstvu građanina Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Njegov advokat Vladimir Terzić je rekao da je Vuletić odgovorio na sva pitanja i da je pristao i na poligrafsko ispitivanje iako je, kako kaže, klijenta savetovao da to ne prihvati zbog zdravstvenog stanja. Terzić je objasnio da će se pre poliografskog ispitivanja utvrditi kakvo je zdravstveno stanje Vuletića.

Vuletić je jutros rekao za N1 da su ga presreli pripadnici SBPOK-a dok je bio u kafiću, u blizini Tužilaštva za organizovani kriminal. Vuletić je rekao da je pio kafu sa advokatom kada mu je uručen poziv da se u svojstvu građanina „hitno javi“ u SBPOK u Makišu.

Kako je rekao Vuletić, na teret mu se stavljaju tri dela – iznuda, otmica i pranje novca.

N1 je imao uvid i u krivičnu prijavu koju će danas advokat Vuletića podneti protiv NN lica u MUP-u Srbije, odgovornih NN lica u kabinetu predsednika Republike i Vladi Srbije, kao i protiv odgovornih NN lica u TV Pink i dnevnom listu Kurir. Kako stoji u objašnjenju klrivične prijave, radi se o tome da su podaci sa oznakom „strogo poverljivo“ dostavljeni medijima.

Bivši potpredsednik FK Partizan najavio je dan ranije da će se “predati” Tužilaštvu za organizovani kriminal .