Vučić: Očekuju nas problemi sa lekovima i energentima

Vučić: Očekuju nas problemi sa lekovima i energentima

Postoje problemi u snabdevanju lekovima u Evropi, pa su izdati nalozi šta da se u vezi sa tim preduzima u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je dodao da će biti problema i u energetici, piše Sputnik.

Vučić je rekao da snabdevanje lekovima u Srbiji mora da bude stabilno, zbog čega su dati nalozi šta da se preduzima, koji sastojci da se nabavljaju.

Ekonomija je ključna reč, jer značajno smanjujemo razliku između Srbije i evropskih zemalja, rekao je Vučić i dodao da je ekonomija važna i za razvoj naše odbrambene industrije.

Vučić je ponovio da će Srbija imati ogromna ulaganja u vojsku i da se nada da će Jugoimport uspeti da isporuči dobre rezultate.

U planiranju o povećanom broju pripadnika specijalnih snaga su, kaže, razmišljali i da će se zahvaljujući kasarnama podići i neki gradovi u pograničnim područjima.

Tim kasarnama će, pojašnjava, biti potrebna hrana, jaja, mleko i mlečni proizvodi, a to znači privredni i poljoprivredni razvoj tih područja. I ne samo to, dodaje, vojnici će u tim gradovima i da troše svoj novac.

Vučić je ponovo podsetio da će uskoro biti otvoreni novi stadioni u više gradova u zemlji i u Beogradu, da su obnovljene mnoge crkve i hramovi koji pripadaju različitim veroispovestima, izgradili smo, kaže, i mnogo bolnica i zato je Srbiji potreban mir.

Govoreći o Evropi, SAD, Kini, predsednik primećuje da im i u vreme rata dobro ide, sem nešto veće inflacije.

„Mi dramatično smanjujemo razliku između nas i evropskih zemalja i zato je ekonomija ključna stvar za nas“, naveo je Vučić.