Vučić: Jednokratna pomoć os 10.000 dinara lekarima najkasnije do petka

Vučić: Jednokratna pomoć os 10.000 dinara lekarima najkasnije do petka

Pomoć od po 10.000 dinara za zdravstvene radnike najkasnije do idućeg petka biće na njihovim računima, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Istakao je da će plate zdravstvenim radnicima biti povećane za pet odsto od 1. januara.

Vučić je, upitan da li je država uplatila po 10.000 dinara zdradvstvenim radnicima, a ako nije kada će, rekao da je novac pripremljen i da je doneta odluka vlade i RFZO.

„To je oko 12 miliona evra, ogroman novac je u pitanju, odnsono 1,3 milijarde dinara. Taj novac biće uplaćen do petka“, objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da je Ministarstvo zdravlja obavilo svoj posao, ali druga ministarstva kao što su MUP, vojska, Ministarstvo pravde, rada, još nisu dostavili svoje zaključke, pa kada oni budu dostavili, svi zaposleni u zdravstvu dobiće taj novac.

Vučić je najavio da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata.

Za povećanje plata, tvrdi, biće dobijena saglasnost MMF-a, i to neće biti razbacivanje, niti bacanje novca, odnosno neće ugroziti stopu javnog duga, već će sve biti pod apsolutnom kontrolom.

Vučić je ukazao da je to povećanje od po 27 evra ako je prosečna plata sada na 510 evra.