Vučić: Ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti poskupljenja struje

Vučić: Ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti poskupljenja struje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće stvarati priliku drugim zemljama da privlače više investitora, zbog povoljnijih cena energenata kao i da ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti potrebno sledeće poskupljenje struje koje je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Povešćemo računa da računa o tome i da ljudi u Srbiji budu zadovoljniji, da investitori u Srbiji budu zadovoljniji. Želimo da zadržimo taj nivo od 60 plus procenata privučenih stranih direktnih investicija u zemlju, jer je to ono što pravi prednost za Srbiju u odnosu na sve druge na Balkanu“, rekao je on na konferenciji za novinare na Drugom samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Na pitanje novinara da li se na okruglom stolu posvećenom bioenergetici govorilo o zajedničkim nabavkama enegrenata po nižim cenama i da li zemlje Zapadnog Balkana mogu da računaju na pomoć, Vučić je rekao da nije siguran da li će do toga doći.

„Tražili smo veću pomoć i podršku, hoće li je biti – verujem da hoće jer je Ursula (Fon der Lajen) bila vrlo otvorena po tom pitanju. Koliko? Ne znam. Da li ima problema u evropskom budžetu? Ima. Mi imamo dovoljno para i dovoljno rezervi u Srbiji, o tome ne moraju da brinu“, rekao je on.