Ivica Dačić prvi potpredsednik vlade, Mali i Vučević potpredsednici

Ivica Dačić prvi potpredsednik vlade, Mali i Vučević potpredsednici

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će on i aktuelni ministar finansija Siniša Mali biti potpredsednici novog saziva vlade Srbije, a da će predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić biti prvi potpredsednik, prenosi Beta.

„Ono što je za sada definisano je da će Brnabić biti premijer, da će Dačić imati poziciju prvog potrpedsednika vlade, a Siniša Mali i ja potpredsednici, s tim što ćemo sva trojica imati resore, ali nismo ulazili u priče ko će koji resor da zaduži, to je nešto što nas čeka“, rekao je Vučević za TV B92.

Vučević je nije naveo koja bi mogla da bude njegova buduća funkcija, ali da to „svakako ne može da bude ministar zdravlja ili ministar sporta“.

„Mogu da radim onaj posao za koji ja mogu da garantujem da ću biti odgovoran i da ću moći da pomognem premijerki i predsedniku. Ne mogu da se prihvatim nečega u čemu ne mogu da budem dovoljno dobar“, rekao je Vučević.

Na pitanje da li je spreman da za dve godine preuzme mesto premijera ili predsednika stranke, Vučević je kazao da je to „jako daleko“.