Vesić: Produžiti radno vreme ugostiteljskih objekata

Vesić: Produžiti radno vreme ugostiteljskih objekata

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba predložiti da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži do jedan sat posle ponoći u Beogradu i ostalim gradovima u koji imaju više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Vesić je za TV Hepi rekao da je Beograd u kampanji vakcinacije najbolji u Srbiji i da od pre dva dana ima više od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana – 700.000 je prmilo prvu dozu, a revakcinisano je više od 600.000.

On je rekao da je to „velika pobeda Beograda“ i svih njegovih stanovnika i da je zato normalno da svi oni „budu nagrađeni i da se život što pre normalizuje“.

„Ne treba da delimo sudbinu onih lokalnih samouprava koje su neuspešne kada je proces imunizacije u pitanju“, rekao je Vesić, koji očekuje da ta odluka bude usvojena danas.

Beograd će, kako jer ekao Vesić, sačekati 21. jun, kada je najavljeno da će biti dozvoljena organizacija koncerata, svadbi, kongresa i sportskih događaja, nadajući se da će čitava Srbija preći prag imunizacije od 50 odsto.

„Ako se to ne dogodi, tražićemo da se odluka o omogućavanju organizacije javnih događaja primeni na one gradove i opštine u kojima je imunizovano više od 50 odsto ljudi“, rekao je Vesić za TV Hepi.